В Северна Корея екзекутираха мъж за незаконна продажба на пиратски филми и музика

0
Семейството му е откарано в лагер за политически затворници
Семейството му е откарано в лагер за политически затворници Снимка: ЕПА / БГНЕС

Семейството му е откарано в лагер за политически затворници

Властите в Северна Корея са екзекутирали мъж заради незаконната продажба на CD и флашки с южнокорейски филми и музикални изпълнители, предава LadBible, цитирайки DailyNk.

Мъжът, за когото се знае, че се е казвал Лий, е бил екзекутиран в края на миналия месец от стрелкови отряд пред погледа на близките му.

Провинението му се класифицира като престъпление срещу социализма, което в близкото минало се е наказвало с принудителен труд или престой във възпитатетелен лагер.

Лий е бил докладван на властите от дъщерята на водача на местния народен сбор и арестуван скоро след това. Екзекуцията е била наблюдавана от 500 човека, включително властите на провинция Уънсан и техните семейства, ученици, преподаватели и студенти, като близките на осъдения са били поставен на предна линия.

Това е първата екзекуция в провинция Гуанджоу за извършена анти-социалистическа дейност”, се казва в публикация на властите.

Съобщението допълва, че съпругата, синът и дъщерята на убития мъж били задържани от служители на Министерството на държавната сигурност, “натоварени в камион с решетки на прозорците и откарани в лагер за политически затворници”.

Съобщава се, че Лий е признал за престъпленията си преди екзекуцията, заявявайки, че е продавал компактдисковете и USB стиковете, съдържащи южнокорейско видео съдържание, за между 5 и 12 щатски долара всеки. Според източника Министерството на държавната сигурност издирва тези, които са закупили видеоклиповете от Лий.

Властите са арестували около двадесет други търговци, участващи в случая и в момента провеждат предварителни проверки за всеки от тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари