В русенската болница освобождават началници на отделения

3
Кадрови промени в русенската многопрофилна болница
Кадрови промени в русенската многопрофилна болница Видео: БНТ Русе

Кадрови промени в русенската многопрофилна болница.

След смяната на ръководството на лечебното заведение са освободени някои от началниците на отделения. Причината – така ще се даде шанс за кариерно развитие на младите лекари в лечебното заведение. Ако този механизъм проработи ефективно, директорът на болницата д-р Иван Стоянов каза за БНТ2, че ще продължи с промени и на други нива.

Едно от нещата, които трябва да се променят, е че и за лекари, и за пациенти, трябва да стане ясно, че едно лечебно заведение може да функционира и без корупционни практики.

„Хората, които работят в болниците, че може да имат достатъчно средства, с които да живеят и когато полагат честен труд в рамките на една позиция, без да работят на 4 съвместителства в 5 болници. Не може един човек, когато иска да свърши една дейност, да се занимава с още четири дейности“ – казва д-р Иван Стоянов, изпълнителен директор на МБАЛ - Русе.

Колкото до екипите, д-р Стоянов обясни, че създаването им, както и доброто взаимодействие между тях, е проблем за цяла Европа, не само за България и здравната система. Директорът на болницата допълни още, че когато тези промени дадат конкретни резултати, едва тогава ще пристъпи към други реформи в лечебното заведение.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари