В Русе спасиха плъх от потопа

2

Хранят малкия герой с пипетка

Българският Рататуй оцеля в потоп в Русе!

Симпатичен мишок, който е определен на главния герой в световноизвестното анимационно филмче, е спасен от природната стихия. По-рано този месец проливни дъждове удариха дунавската столицата, като движението беше блокирано дни наред, а местен жител дори се пусна с кану по булевард в града, тъй като нивото на водата беше много високо.

Оказва се, че потопът застрашава не само хората, но и животните. Местни жители с добри сърца забелязват, че малка мишка не може да се пребори с водата и прави отчаяни опити да се спаси. Дребосъкът е прогизнал и не може да се ориентира в напечената ситуация, пише България днес.

"Нямаше как да го оставим да се мъчи под дъжда", връщат лентата назад от Дома за животните от общинския приют в Русе, където прибират на топло и сухо българския Рататуй. Стотици хора ги поздравяват за благородния жест, тъй като в повечето случаи биват спасявани кучета и котки, а плъховете са гонени или тотално пренебрегвани.

Новите стопани на мишката се грижат той да живее в добри условия и редовно го хранят с мляко, като му го дават с пипетка. Много скоро животинката се възстановява и изглежда далеч по-добре. В социалните мрежи се появиха кадри на мишока, което предизвика множество одобрителни коментари.

Бъдещето на малкия герой не е свързано с приюта, защото при пълното му възстановяване ще бъде пуснат на свобода, за да продължи мишия си живот.

Филмчето "Рататуй" разказва за мечтата на плъха Реми да стане велик френски готвач въпреки желанията на семейството и очевидните проблеми, който професията би докарала на един гризач.

Когато съдбата довежда Реми в Париж, той намира себе си под известния ресторант на кулинарния си герой - Огюст Густо. Въпреки опасностите в начинанието да бъдеш нежелан гост в изискан френски ресторант, Реми е воден от страстта си към готвенето и скоро започва едно лудо преследване, което преобръща целия кулинарен свят на Париж. Рататуй е наименованието на лятно зеленчуково ястие с класически френски привкус.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари