В Русе ще има безплатен интернет на обществени места

2
Русе, Ценово, Борово, Ветово, Две могили и  Иваново са сред 130 –те общини, които ще получат ваучери от Европейската комисия за безплатен интернет
Русе, Ценово, Борово, Ветово, Две могили и Иваново са сред 130 –те общини, които ще получат ваучери от Европейската комисия за безплатен интернет

Русе, Ценово, Борово, Ветово, Две могили и  Иваново са сред 130-те общини, които ще получат ваучери от Европейската комисия за безплатен интернет на обществени места по инициативата WiFi4EU.

Общо 215 представители на местните власти успешно подадоха кандидатурите си в обявения през ноември конкурс. Класираните победители от България са успели да кандидатстват в първите 10 секунди от отварянето на конкурса и са се преборили с конкуренцията на останалите почти 13 000 кандидати. Основният принцип за избор на победителите „пръв кандидатствал – пръв спечелил“.

Българските общини ще получат финансиране в размер на 1 695 000 евро, което представлява приблизително 4.04% от общия бюджет на конкурса. Европейската комисия е подготвила и списък с резервни общини, които ще получат ваучер, в случай на оттегляне на някоя община.

До края на 2018 г. се очаква победителите да подпишат споразумение с Комисията за получаване на ваучери. До 18 месеца след това, местните власти трябва да изберат инсталационна компания, която да изгради избраните точки за достъп до високоскоростен интернет.

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари