В Русе двама мъже източвали фонд "Земеделие"

0
Окръжната прокуратура в Русе е внесла в Окръжния съд в дунавския град обвинителен акт срещу двама мъже, източвали фонд „Земеделие“
Окръжната прокуратура в Русе е внесла в Окръжния съд в дунавския град обвинителен акт срещу двама мъже, източвали фонд „Земеделие“

Окръжната прокуратура в Русе е внесла в Окръжния съд в дунавския град обвинителен акт срещу двама мъже, източвали фондЗемеделие“.

Първият, с инициали З.С.И. и на възраст 33 години, е обвинен, че е извършил повече от едно закононарушение. Първото е, че между декември 2008 г. и януари 2010 г. подал заявлние по Закона за подпомагане на земеделските производители пред Областната разплащателна агенция към фонда, като в бизнес-плана към него заявил, че отглежда животни за угояване в собствен животновъден обект, което обаче не било вярно.

Въпреки това той поискал да му бъдат изплатени 48 892 лева от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Мъжът получил средства, но в размер на 24 446 лв., 80% от които били европейски пари, а 20% национално съфинансиране.

Второто обвинение, заради което е даден на съд е, че заявил същте факти, но не в бизнес-план, а в заявка за плащане, подадена по реда на Закона за подпомагане на земеделските производители и на Наредбата за подпомагане създаване на стопанства на млади фермери. Това Станало на 12 ноември 2012 г.

Също така той използвал и фалшиво Удостоверение за наличието или липсата на задължения на НАП, е сметнала прокуратурата.

Вторият обвиняем е Й.С.И. на 39 години. Той, за същия период от време, в Русе извършил същите деяния като З.С.И. и съответно поискал и получил идентични суми като на предходния мъж. 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари