В Мадрид хората поздравяват лекарите от балконите си

3
Испания обяви 15-дневно извънредно положение
Испания обяви 15-дневно извънредно положение Видео: btv

Испания обяви 15-дневно извънредно положение, а снощи стана ясно, че съпругата на премиера Педро Санчес също е дала положителна проба за COVID-19.

Междувременно се появиха клипове, на които се вижда как мадридчани аплодират от балконите си лекарите, мобилизирани до краен предел в борбата с коронавируса.

Разбира се, че ще можете да излизате на улицата, за да си купите храна, лекарства, продукти от първа необходимост, да изтеглите пари или да отидете в болница. Но не и за да отидете да вечеряте у приятели“, каза Педро Санчес, предава bTV.

Втората най-засегната страна в Европа е именно Испания със 193-ма починали и над 6300 заразени.

Коронавирусът продължава да се разпространява в Европа. Италия навлиза в 7-мия ден на национална карантина, а броят на жертвите там надмина 1440. Във Франция жертвите вече са 91, а заболелите – над 4500.

Германия също затяга мерките срещу вируса. Църковните служби са забранени. След Берлин и Кьолн обяви, че затваря всички кина, театри, музеи, фитнес клубове и нощни заведения. Отворени остават само ресторанти и магазини. В столицата забраниха и всички събирания от над 50 души.

Великобритания остава сред малкото засегнати страни, които още не са въвели извънредно положение. Броят на починалите от коронавирус на Острова се е удвоил за последните 24 часа до 21 души. Заразените там са 1140.

Предприетите мерки обаче предизвикват полемика на Острова. Съветници на премиера Борис Джонсън подкрепят стратегията за изграждане на колективен имунитет. Според критиците обаче за да се развие такъв, трябва или хората да са ваксинирани, или поне половината население да прекара вируса.

Снощи Съединените щати добавиха към списъка със страни, от които забраняват влизането на своя територия, Великобритания и Ирландия. От Белия дом обявиха, че пробата на Доналд Тръмп за коронавирус е отрицателна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари