В Кремъл се страхуват от украински атаки с дронове в Деня на победата

0
Русия се готви да отбележи 78-ата годишнина от края на Втората световна война
Русия се готви да отбележи 78-ата годишнина от края на Втората световна война Видео: bTV

Русия се готви да отбележи 78-ата годишнина от края на Втората световна война

Московчани наблюдават руските военни машини, които се движат пред катедралата „Св. Василий Блажени“ на Червения площад. Генерална репетиция преди честването на Деня на победата се провежда от няколко дни.

На 9 май Русия се готви да отбележи 78-ата годишнина от безусловната капитулация на нацистка Германия във Втората световна война. Военният парад обаче тази година ще се проведе на фона на военните действия в Украйна, които се осъждат от повечето държави, предаде bTV.

Червеният площад е напълно затворен за посетители до 10 май за първи път от над 10 години. Причините не се съобщават официално, но според коментатори в социалните мрежи вероятно властите се опасяват от атаки с дронове от украинска страна.

Самите московчани не се притесняват от „терористични атаки“ и декларират пред агенция Ройтерс, че ще излязат по улиците на града, за да гледат парада на живо.

Много руски области, особено граничещите с Украйна, отмениха изцяло парадите за Деня на победата. В Москва и Санкт Петербург те ще се състоят, но без авиошоу. Особеното тази година е, че не са поканени чуждестранни лидери, а от Кремъл обясняват, че „не се отбелязва кръгла годишнина“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Пригожин е бесен!
    https://www.youtube.com/watch?v=dIbJuJbR5_E - гледайки това видео на фона на мъртвите руски войници в Украйна, всеки би се отвратил от войната. Изоставени от своите избити "вагнеровци" без подкрепа и боеприпаси от военните чиновници на Кремъл. Руските солдати, отчаяни и обезверени, са решили да напуснат на 10 май 2023 г украинския бастион Бахмут, оказал се за тях като Сталинград за германците през ВСВ.
  • 0
    4
    9 май - День победы!
    Едва ли Украйна ще реши да прави шоу точно на 9-ти май в Русия - празникът е на СССР, за всички хора от "Голямата земя" воювали през ВСВ.
  • 2
    3
    русенец
    Страхувайте се ватници. Тепърва започват страховете за кожодерите, грабителите, убийците и престъпниците. Но поне има нещо хубаво от цялата тази престъпна авантюра - открихте що е това тоалетна чиния, както и че има възможност нужника да е вътре в дома, е не навън на двора. И вярвайте, че някога когато изплатите всички компенсации може би ще имате такова чудо и във вашите комунални квартири.
  • 3
    2
    Ванка с танка
    Каква я мислихме ,каква стана.Ни парад ,ни е в Киев,ни авиошоу,ни Армати.Нито се срина долара,ни стигнахме до Берлин.А сега какво -квартал след квартал след квартал....то сигурно Бахмут е най-големият град в света с толкова много квартали.Всяка сутрин рашките завладяват южносеверния или източнозапдния квартал и ъхъ да се капичне Бахмут и след него като домино цяла Украйна да рухне...Незнам вече,сили нямам да чакам всяка сводка-прилича на Туин Пийкс само мистика ,къде ги търсят,къде се крият тези украинци.Може би в атака са невидими зомбита , които съживяват през ноща войните на МРАКА НАТО,с някакво заклинание измислено в тайните лаборатории,които не са тайни а всеки уважаващ себе си путинофиш знае....Сили нямам ,кога ще свърше тази моя мъка
  • 1
    1
    Генерал Плукин
    Имаме милиони агънца за жертвеника. Вперьод идиотьй, за Пути Ну Заяц, Ну Погоди.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари