В Калифорния откриха тайна медицинска лаборатория със заразени с COVID мишки

0
Компанията е съобщила, че произвежда COVID-19 и тестове за бременност с "цел да бъде диагностична лаборатория"
Компанията е съобщила, че произвежда COVID-19 и тестове за бременност с "цел да бъде диагностична лаборатория"

Компанията е съобщила, че произвежда COVID-19 и тестове за бременност с "цел да бъде диагностична лаборатория"

Разследване разкри в склад в Калифорния незаконна лаборатория, пълна със заразни агенти, медицински отпадъци и стотици мишки, създадени по биоинженерна технология, "за да улавят и пренасят вируса COVID-19", съобщи USA TODAY, предаде БГНЕС.

В понеделник здравните и лицензионните служби съобщиха, че „Prestige Biotech“, китайска медицинска компания, регистрирана в Невада, е управлявала нелицензирания обект в Ридли, Калифорния - малък град на около 24 мили югоизточно от Фресно. Според кметския наместник на Ридли Никол Зиеба, целта на компанията е била да функционира като лаборатория за диагностика.

"Те никога не са имали бизнес лиценз", казва Зиеба пред USA TODAY. "Градът изобщо не е знаел, че те са в тази сграда и работят под прикритието на нощта".

Отделът за обществено здраве на окръг Фресно започва разследването си на обекта през декември 2022 г., след като служител по спазването на правилата видял градински маркуч, прикрепен към сграда, за която се предполагало, че е празна и няма действащ лиценз за дейността си, каза Зиеба.

Допълнителна проверка през март разкри, че в помещението са се съхранявали различни химикали, предполагаеми биологични материали, телесни течности и стотици лабораторни мишки, както и други лабораторни материали, става ясно от съдебните документи.

Служителите на окръжната служба по здравеопазване заявиха, че са открили и медицински изделия, за които се смята, че са били разработени на място, като COVID-19 и тестове за бременност.

"Тъй като сме малък град с 26 000 жители, влизането в сграда, за която смятахме, че е празна, и намирането на лабораторни материали, живи бели мишки ...беше доста шокиращо", каза Зиеба.

След няколко опита да се свържат с „Prestige Biotech“ служителите на окръг Фресно обвинили компанията, че не е предоставила информация и не е изпълнила предписанията като например да предостави план за изхвърляне на опасни и медицински отпадъци.

Според съдебните документи, персоналът на окръг Фресно по въпросите на общественото здраве е приключил до 7 юли работата по биологичното обезвреждане на всички материали, открити в обекта.

CDC откри поне 20 инфекциозни агента

Зиеба заяви, че служителите е трябвало да проведат отделно разследване на склада в продължение на няколко седмици, тъй като той е бил частна собственост.

След като властите открили, че в сградата работят хора, в разследването се включили федерални, щатски и местни агенции, включително окръжният здравен отдел и ФБР. След това през март властите успели да връчат заповед за проверка.

"В определени помещения на склада бяха открити няколко съда с течност и различни апарати", се казва в съдебните документи. "Служителите на общественото здраве на окръг Фресно открили също проби от кръв, тъкани и други телесни течности и серуми; както и хиляди флакони с немаркирани течности и предполагаем биологичен материал."

В склада са открити и стотици мишки, които са били "държани при неподходящи условия в препълнени клетки" без храна и вода, се посочва в съдебните документи. Сътрудник на „Prestige Biotech“ казал на следователите, че мишките са "генетично създадени, за да бъдат заразявани и да пренасят вируса COVID", се казва още в документите.

По силата на заповед за намаляване на разходите градът конфискува мишките през април и евтаназира 773 от тях. Близо 180 мишки вече са били мъртви, се казва в съдебните документи.

Зиеба заяви, че длъжностните лица са се обърнали към Центъра за контрол и превенция на заболяванията, след като са били открити около 30 фризера и хладилници, някои от които са били настроени на минус 80 градуса. Според съдебните документи, Центърът за контрол на заболяванията е открил поне 20 потенциално инфекциозни агенти.

"В крайна сметка това, което открихме, са различни вируси като ХИВ, COVID, хламидия, рубеола, малария", каза Зиеба.

Какво е „Prestige Biotech“?

Според съдебните документи „Prestige Biotech“ е управлявала нелицензирана и нерегламентирана лаборатория от октомври 2022 г.

Имейли между градски служители и Сюкуин Яо, президент на компанията, показват, че „Prestige Biotech“ е поела активи от вече несъществуващата компания Universal Meditech Inc. (UMI). „Prestige Biotech“ е била кредитор на UMI и е станала неин правоприемник, се казва в съдебните документи.

След това активите са били преместени в склада в Ридли от обект във Фресно.

Властите не са успели да открият никакви адреси в Калифорния, свързани с компанията, освен адреса на UMI във Фресно. В съдебните документи е отбелязано, че другите посочени адреси са или "празни офиси, или адреси в Китай, които не могат да бъдат проверени".

По време на разследването Зиеба заяви, че компанията е съобщила, че произвежда COVID-19 и тестове за бременност с "цел да бъде диагностична лаборатория".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    4
    за единствения дебил, точно...
    източник на новината е USA TODAY. Даже съм изненадан, че Prestige Biotech не се оказа руска
  • -6
    3
    за 2-мата дебили под мен,...
    В понеделник здравните и лицензионните служби съобщиха, че „Prestige Biotech“, китайска медицинска компания, регистрирана в Невада
  • 8
    2
    не само политиците
    дето се кланят на американските свини, евреи, масони и сатанисти, има и обикновени хора тук в коментарите се появяват от време на време, живеят със западния идеал, как ще дойде тук и ще ги окултури и ще станат "хора" като западняците но не само американците измет, англичаните са голяма мърша също - завладели са почти цялата планета и всичко що им е бивша колония е пълна скръб, франките и германците също са напаст и не на последно място евреите от израел трябва да бъдат разкарани, за да се възстанови държавата Палестина
  • 14
    1
    Аз съм
    Сега разбрахте ли че най-голямото зло на тази планета са шибаните проклети американци. А нашите "политици" им се кланят и продават. Тази нация американска която е избила цяла раса- индияците трябва да бъде заличена от лицето на земята.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари