В Истанбул започват преговорите между Москва и Киев

0
Надеждите за някакъв напредък обаче са малки и Украйна изрази скептицизъм относно намеренията на Русия
Надеждите за някакъв напредък обаче са малки и Украйна изрази скептицизъм относно намеренията на Русия Видео: NOVA

Основен приоритет за Киев остава прекратяването на огъня

Делегациите на Русия и Украйна пристигнаха в Истанбул за първите директни преговори от повече от две седмици, информира NOVA

Основен приоритет за Киев остава постигане на прекратяване на огъня. Надеждите за някакъв напредък обаче са малки и Украйна изрази скептицизъм относно намеренията на Русия.

Междувременно украинските сили заявиха, че са си върнали киевското предградие Ирпен, което беше превзето от руските военни. Кметът обаче предупреди жителите му, че все още за тях е много опасно да се върнат там.

А Русия е атакувала с ракети още един склад с гориво в северозападната част на Украйна.

Президентът Володимир Зеленски заяви в поредното си видео обръщение, че въпреки някои военни победи на Украйна, положението остава напрегнато.

„Днес имаме добри новини. Нашите защитници настъпват в района на Киев и си възвръщат контрола над украинска територия. Ирпен е освободен. Благодарен съм на всички, които са работили за това. Окупаторите се отблъскват от Ирпин, от Киев. Все пак е рано да се говори за сигурна ситуация в тази част на нашия регион и боевете продължават”, заяви Зеленски.

„Руските войски контролират северната част на Киевска област, разполагат с ресурси и жива сила. Опитват се да възстановят унищожените единици. Нивото на загубите им, дори при 90%, не е аргумент да спрат. Това е безмилостна война срещу нашата нация, срещу нашия народ, срещу нашите деца. Мариупол остава блокиран. Руските войски не позволиха днес да се организира никакъв хуманитарен коридор”, каза Зеленски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари