Уволнен от Корнелия Нинова зае поста на министър на икономиката

3
Никола Стоянов беше шеф на борда на ВМЗ-Сопот, по-късно отстранен от Корнелия Нинова докато тя беше министър на икономиката
Никола Стоянов беше шеф на борда на ВМЗ-Сопот, по-късно отстранен от Корнелия Нинова докато тя беше министър на икономиката

Никола Стоянов е назначен за служебен министър на икономиката

Никола Стоянов е роден през 1976 г. в София. Завършил е 91 Немска езикова гимназия и „Право“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, предаде bTV 

Дипломиран е в магистърските програми „Европейско и международно търговско право“ и „Немско право за чужденци“ в Мюнхенския университет “Ludwig-Maximilian”. Притежава опит в развитието на стартиращи компании, подкрепа за малки и средни предприятия и инвестициите.

В частния сектор е основал, ръководил и подпомагал множество компании. В период от 8 години ръководи компания, която е ексклузивен партньор за Югоизточна Европа на експортни организации, Агенции за подпомагане на малки и средни предприятия и Агенции за инвестиции от Европа, Азия и САЩ. Участва като ръководител или експерт в над 1000 проекта, като стратегически партньор на чужди компании при навлизането им на пазари в Източна Европа, търсене на нови доставчици, преструктуриране и инвестиции.

В публичния сектор е заемал позициите съветник в Министерството на икономиката, както и изпълнителен директор и заместник-изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Насърчаване на малките и средните предприятия“. През 2021 г. е назначен за председател на Съвета на директорите на „Вазовски машиностроителни заводи“ ЕАД, като участва в ръководството на дружеството до средата на 2022 г.

Никола Стоянов беше шеф на борда на ВМЗ-Сопот, беше назначен есента на миналата година от предишния служебен министър на икономиката Даниела Везиева.

В началото на юни лидерът на БСП Корнелия Нинова смени цялото ръководство на държавното оръжейно предприятие с мотива за лоши финансови резултати, който Стоянов обяви за несъстоятелен. Сега той ще замени Нинова начело на Министерството на икономиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    112
    Дупе да ти е яко другарко Нинова,че тоя път и мъжлето ти ще изхвърчи от Лукойл !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари