Увеличиха леглата за лечение на пациенти с Covid-19 в Русе

0
Реанимационните легла се увеличиха двойно
Реанимационните легла се увеличиха двойно Снимка: Dunavmost

С още 30% увеличиха леглата за лечение на пациенти с Covid-19 в Русенско. Реанимационните легла се увеличиха двойно 

Това стана ясно от проведен разговор между областния управител Борислав Българинов и изпълняващия длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева. От днес в Русеснко има общо 243 легла за пациенти с коронавирусна инфекция, като 46 от тях са реанимационни. До вчера те бяха общо 184, от които 24 интензивни. По този начин се цели осигуряване на възможност за своевременно лечение на всеки, който има нужда.

Най-сериозно е увеличаването на неинтензивните легла в Университетска болница „Канев“. Там от 60 сега са 91, а реанимационните легла в лечебното заведение са вдигнати от 4 на 10. В УМБАЛ „Медика Русе“ леглата за лечение на неусложнени пациенти са вдигнати със шест, но за сметка на това реанимационните са със шестнайсет повече – от 20 на 36 към момента.

Без промяна остават леглата в беленската болница „Юлия Вревска“ и Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков“, като там те са съответно 31 и 34 и са за неинтензивни грижи. В отделна сграда на Комплексния онкологичен център също има възможност за настаняване на пет пациенти с Covid-19.

По последни данни в момента на болнично лечение в региона се намират 156 души, като 37 от тях се нуждаят от интензивни грижи. Свободните легла са 87, като девет от тях са реанимационни. Остава възможността за промяна бройката на леглата за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в региона във всеки един момент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук