Увеличават приема в направление „Национална сигурност” при поискване от армията и МВР

0
Освен в Академията на МВР, кадри за опазване на националната сигурност се подготвят и в три висши военни училища
Освен в Академията на МВР, кадри за опазване на националната сигурност се подготвят и в три висши военни училища Снимка: Академия на МВР

Освен в Академията на МВР, кадри за опазване на националната сигурност се подготвят и в три висши военни училища

Академията на Министерството на вътрешните работи и висши военни училища ще могат да обучават повече студенти по професионално направление „Национална сигурност“, ако системите на МВР и на отбраната се нуждаят от повече кадри за гарантиране сигурността на страната.

Това съобщиха от пресцентъра на МОН.

Това позволява промяна в постановление № 64 на Министерския съвет, която добавя алгоритъм за определяне на приема в четири висши училища, различен от този, който се прилага за утвърждаване на броя на приеманите за обучение студенти и докторанти в останалите държавни университети.

Освен в Академията на МВР, кадри за опазване на националната сигурност се подготвят и в три висши военни училища - Военна академия „Георги Стойков Раковски“ – София, Национален военен университет „Васил Левски“ – Велико Търново и Висше военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ – Варна. Кадри за националната сигурност се обучават и в други университети, но само на възпитаниците на тези четири училища се осигурява задължителна служба в съответните структури, което е предпоставка за гарантиране на необходимия брой подготвени кадри за изпълнение на функционалните задачи на държавните органи.

Обучението на по-голям брой студенти ще бъде възможно след мотивирано предложение на министрите на вътрешните работи и на отбраната до министъра на образованието и с решение на правителството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Стефан
    И кой ще ги обучава тези кадри и на какво? Вие смятате ли,че държавите, които са в челото на тази сигурност- Русия САЩ, Израел и някои други ще споделят нещо с нас? Националната сигурност е смес от явни и скрити мерки. С явните сме никак, но скритите са още по-зле. Скоро няма да се забрави терора над служителите на ДС и агентурата им. Доста служители на ДАНС са сякаш хванати от гората и се чудят на кой бог /началник/ да се кланят. Жалко, много жалко.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари