Увеличават леглата за лечение на COVID-19 в Русенско

0
Все повече хора се нуждаят от хоспитализация
Все повече хора се нуждаят от хоспитализация Снимка: БГНЕС

Вдигат ги с още 40

Въпреки положителната тенденция от последните два дни за повече оздравели отколкото заразени с Covid-19 в Русенско, лечебните заведения в региона отчитат плавно увеличение на пациентите, имащи нужда от болнично лечение.

Това стана ясно от току-що проведен разговор между заместник областния управител Синан Хебибов и временно изпълняващия длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева. Поради тази причина неинтензивните легла в региона ще бъдат увеличени с още 39. 30 от тях ще бъдат разкрити в Университетска болница „Канев“, където леглата за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в средно-тежко и тежко състояние, но без нужда от преминаване на командно дишане се увеличават от 131 на 161. Реанимационните легла остават 24, като четири от тях са предвидени за деца. С девет увеличават и неинтензивните легла в беленската болница „Юлия Вревска“. Там капацитетът на лечебното заведение нараства от 31 на 40 легла. Без промяна остават леглата в другите три болници. С най-много реанимационни легла продължава да разполага УМБАЛ „Медика-Русе“ – 46. Неинтензивните легла там са 61, като това е и болницата с най-голям реанимационен капацитет за пациенти с коронавирусна инфекция в региона. 45 остават леглата за неинтензивно лечение в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“, а 30 в отделна сграда на Комплексния онкологичен център. Така общо леглата за лечение на пациенти с Covid-19 в Русенско са вече 403, като 66 от тях са интензивните. До сега те бяха 364, от които отново 66 реанимационни.

Припомняме, че не са редки и случаите, когато хора с влошено здравословно състояние биват транспортирани за лечение в русенските болници от други области на страната, като Търговище, Разград, Силистра и Велико Търново.

По последни данни в момента на болнично лечение в региона се намират 332 души, като 60 от тях са в реанимация. Свободните легла са 71, от които 6 са за интензивни грижи. Остава възможността за промяна бройката на леглата за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в региона във всеки един момент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Обикновен работен ден на ВИК - Русе.
Бригадир се обръща към работниците:
- Засега копайте тук, а аз ще ида да проверя къде трябва...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари