Утвърждават цените на природния газ

0
От КЕВР изчисляват, че увеличението да бъде с 10,81 на сто
От КЕВР изчисляват, че увеличението да бъде с 10,81 на сто

От 13.30 часа в сградата на Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад за утвърждаване на цени на „Булгаргаз“ ЕАД, по които общественият доставчик продава природен газ на крайните снабдители и на клиенти, присъединени към газопреносната мрежа за III тримесечие на 2018 г., предава Агенция Фокус.

 От „Булгаргаз“ подадоха заявление за утвърждаване на цена от 427,12 лв. за 1000 куб. метра природен газ, което представлява ръст от 18,05 %. Общественият доставчик мотивира исканото поскъпване от 1 юли с очакваните по-високи цени на алтернативните горива на световните пазари - с 11 % на мазута и с 11,56 % на газьола, което ще доведе до повишаване на доставните цени.

 От КЕВР обаче изчисляват, че цената през третото тримесечие трябва да бъде 400,95 лева за 1000 куб. метра т.е. увеличението да бъде с 10,81 на сто.

 Повишаването на цената на природния газ ще се отрази на цените на парното и топлата вода, както и на електроенергията, произвеждана по комбиниран способ от топлофикациите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари