Утре започва конкурсът "Слави Шкаров" в Русе

1
Трима творци ще си съперничат за титлата „най-добър млад театрален режисьор“ от 8 до 10 май
Трима творци ще си съперничат за титлата „най-добър млад театрален режисьор“ от 8 до 10 май

Трима творци ще си съперничат за титлата „най-добър млад театрален режисьор“ от 8 до 10 май в Русе.

Ковид ограниченията през миналата година отложиха изданието за тази пролет.

Програмата започва на 8 май от 18:30 часа в Доходното здание. Като съпътстващи фестивала са видеоизложбата "За Слави", която ще бъде открита от 11:00 часа на 9 май и дискусия за избора на младия режисьор на 10 май, от 11:00 часа.

Селекционер за четвъртото издание на конкурса беше театроведът Тинка Николова. Тя имаше възможността да изгледа над 30 представления, отговарящи на условията посочени в статута на Националния конкурс „Слави Шкаров“.

Спектаклите и техните режисьори, които тя посочи като финалисти са „Бесове“ от Албер Камю по романа на Фьодор Достоевски, постановка Снежина Танковска, режисьор Боян Арсов, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, „Владимир“ от Матяж Зупанчич, режисьор Николай Кенаров, Драматичен театър „Стоян Бъчваров“, ТМПЦ – Варна и „Мерсие и Камие“ по романа на Самюъл Бекет, режисьор Ростислав Георгиев, Театрална работилница „Сфумато“.

ПРОГРАМА

08 май (19:00 ч., Голяма сцена) - БЕСОВЕ

Билети онлайн - https://entase.to/m7 и на Касата на театъра

09 май (19:00 ч., Голяма сцена) - МЕРСИЕ И КАМИЕ

Вход свободен - представлението е комплимент към русенската публика. Важно: трябва да си вземете талони за вход от касата на театъра.

10 май (19:00 ч., Голяма сцена) - ВЛÀДИМИР

Билети онлайн -https://entase.to/mV и на Касата на театъра

Община Русе отново подкрепя провеждането на конкурса, носещ името на режисьора Слави Шкаров, чрез програма „Култура“. През 2021 година той щеше да навърши 80 години и именно на тази годишнина е посветено четвъртото издание от основните организатори – Драматичен театър „Сава Огнянов“ Русе и Сдружение „Артеа“, припомня Арена Медиа.

Победителят получава възможността да постави по свой избор спектакъл с трупата на русенския драматичен театър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари