Утре спират движението на ТИР-ве по магистралите и главните пътища

0
Забраната важи от 25 до 29 април за камионите над 12 тона
Забраната важи от 25 до 29 април за камионите над 12 тона

Допълнителни екипи на ОДМВР- София ще подпомагат, регулират и контролират трафика преди, по време и след поредицата празнични дни

Съгласно съвместна заповед на АПИ, ГДНП и ИА „АА“ утре - 25 април, последният работен ден преди четирите почивни дни за Великден, от 16 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението на камиони над 12 тона по:

- Автомагистралите:

- път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - Софийски околоврестън път в посока София;

- път I-1 - от Благоевград до ГКПП „Кулата“;

- път I-4 п. в. „Коритна“ - Велико Търново - Шумен;

- път I-5 Русе - Велико Търново;

- път I-8 ГКПП „Калотина“ - София;

- път I-9 Варна - Бургас;

- път II-18 Околовръстен път на град София;

- път II-99 Бургас - Царево.

Същата забрана ще важи и в последния почивен ден 29 април (понеделник) от 14 ч. до 20 ч.

За улеснение на трафика и повишаване безопасността на движение от 10 ч. в четвъртък - 25 април, до 10 ч. на Великден - 28 април, ще има две ленти за Бургас и за Варна и една за София в района на виадуктите, които се ремонтират на автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“.

От 10 ч. на 28 април до 10 ч. във вторник - 30 април, когато много хора ще пътуват към столицата, в същите участъци ще има по две ленти за София и една за Бургас или Варна.

Във връзка с въведените ограничения поради извършването на ремонтни дейности водачите могат да използват и следните алтернативни маршрути: на АМ „Тракия“ в посока Бургас Подбалканския път I-6, а на АМ „Хемус“ в посока Монтана и Видин - прохода „Петрохан“ и Искърското дефиле.

Във връзка с очаквания интензивен трафик в ОДМВР- София е създадена организация и са изготвени планове за осигуряване на безопасността на движението. По основните пътни артерии на територията на областната дирекция ще бъдат разположени максимален брой екипи на „Пътна полиция“, които да подпомагат движението и да следят за недопускане на автомобилни колони в участъците с въведена временна организация на движението.

  • Обръщаме внимание на водачите, че санкцията за движение в аварийната лента при първо нарушение е в размер на 1000 лева и 3 месеца лишаване от правоуправление спрямо водача.
  • Санкцията за нарушаване на забраната за движение на МПС над 12 тона е в размер на 300 лева и 1 месец лишаване от правоуправление спрямо водача и спиране на МПС от движение за 1 месец спрямо собственика.

Служителите, работещи по контрол на пътното движение, ще бъдат ангажирани приоритетно към подпомагане и регулиране на движението, контрол на водачите с рисково поведение /неправилно изпреварване, неправилни маневри, отнемане на предимство/, както и на водачите с опасно и демонстративно управление без необходимата дистанция, които извършват рискови маневри, изпреварване или преминаване от една лента в друга, създавайки непосредствена опасност за останалите участници в движението. Засилен ще е контролът и по отношение спазването на скоростните режими, управлението на МПС след употреба на алкохол и от неправоспособни водачи.

ОДМВР- София информира, че ще бъде прилагана нулева толерантност към всички нарушители. Водачите, които с рисковото си поведение на пътя застрашават своята безопасност и тази на останалите участници в движението, ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари