Утре на много места отново ще има мъгли

0
Максималните температури ще са от 9-11° в северните райони
Максималните температури ще са от 9-11° в северните райони

През следващото денонощие в равнинната част от страната на много места отново ще е мъгливо или ще има ниска облачност

Това съобщи за  Евгения Егова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитирана от Агенция "Фокус".

След обяд видимостта ще се подобрява, но облачността ще остане значителна. Предимно слънчево ще е над планинските райони и Югозападна България. През нощта ще е почти тихо, утре - със слаб североизточен вятър. Минималните температури ще са предимно между 2° и 7°. Максималните температури ще са от 9-11° в северните райони, където ще има и по-трайни мъгли, до 17-18° в югозападните. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна - по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще има значителна ниска облачност, ще е и мъгливо, на повече места по северното крайбрежие. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 14-15°. Температурата на морската вода е 16-17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево и ще остане топло за периода. Ще духа слаб изток-югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде 15°, на 2000 метра - около 9°.

През следващите три дни времето ще бъде предимно облачно и мъгливо. На отделни места ще има и ръмежи. Във вторник и сряда в планинските райони ще има повече слънце, а в четвъртък и там облачността ще се увеличи. Минималните температури ще са предимно между 4° и 9°, а максималните - между 9° и 14°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари