Урсула фон дер Лайен: Канада спаси Украйна

0
Съпротивата, оказана от Украйна, изуми света
Съпротивата, оказана от Украйна, изуми света

Съпротивата, оказана от Украйна, изуми света

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че решението на Канада да предостави обучение за украински военнослужещи след руското анексиране на Крим през 2014 г. е изиграло ключова роля в ранните етапи на руската пълномащабна инвазия на Украйна, започнала преди повече от година, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Канада спаси Украйна. Когато казвам това, не преувеличавам", подчерта Фон дер Лайен в изказване пред канадския парламент в Отава.

"Отговорът на Канада на войната в Украйна надвиши повика на дълга", подчерта Фон дер Лайен и допълни, че Канада е разбрала сериозността на събитията в Украйна преди много други да направят това, в това число и много европейци.

Решението на Отава да обучава военни от Украйна след руската анексия на Крим през 2014 г. беше от жизненоважно значение в часовете, последвали пълномащабната руска инвазия миналата година, каза Фон дер Лайен.

Тя добави, че руският президент Владимир Путин е вярвал, че ще стигне до Киев за три дни, но това е било огромна стратегическа грешка.

"Съпротивата, оказана от Украйна, изуми света. Основно заради куража на украинския народ. Но също и заради професионализма на украинските военни, много от които обучени от Канада", подчерта Фон дер Лайен.

Тя благодари на премиера на Канада Джъстин Трюдо за неговото сътрудничество с ЕС при оказване на подкрепа за Украйна. "Всичко, което ние направихме за Украйна, го направихме заедно", каза Фон дер Лайен.

Урсула фон дер Лайен е на първо посещение в Канада, откакто стана председател на ЕК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    до 3
    Ех, Ванка, махни я таз ушанка и се огледай и ослушай :) В момента Грузия я гласят по същия украински сценарии и техният президент е на посещение в сащ. Там има размирици, щото народа "иска да влезе в НАТО"....и поради тази причина несъгласните със спонсорираният от сащ "народ" се изнасят към лошата Русия и има километрични колони на границата....сигурно щото в Русия е многог зле и няма рубли... те пък рублите видиш ли лошия Путин ги обезпечил със злато и в момента са по-стабилни и надеждни от доларите, които са обезпечени с безконтролно печатане и оръжие... ти да видиш...
  • 2
    3
    Ванка с танка
    Смешник ,ако някой може да спре войната то е този който влезе в Украйна.Скоро ще свършат рублите и ще приключи завинаги СВО.Някой да не е заминал вече за матушката ,за която толкова се вълнувате.Все чакам някоя ватенка да каже колко е хубав руския мир...но уви няма такъв
  • 3
    2
    От тази...
    От тази Мърсувала фон дер Лайнен нищо не става. Толкова ли сте кьорави ЕС, че не виждате как САЩ прокарват техните интереси в Европа, как си пласират оръжията, как доставят втечнения си газ за сметка на руския и т.н. Тя не мисли как да се преустанови войната и да започнат мирни преговори. А и Путин също им се върза на американците, защо трябва да води война с народ, с който е изкарал Втората световна, но това е политиката - курвенска работа...
  • 7
    1
    ...
    "Съпротивата, оказана от Украйна, изуми света"... глупости от 1001 и една нощ - сащ/англия (разбирай канада и австралия също) подготвят украйна повече от 10 години за тази война и наляха милиарди по всички фронтове - политически, икономически, управленски, пропагандни, исторически, биологични и какво ли още не само и само да разпаднат и смелят Русия. Урсула фон дер Лайнен я гласят за новото шефче на нато и тогава ще има открито "Отговорът на всички на войната в украйна надвиши повика на дълга"...ама тогава едва ли ще се води такава бавна война
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари