Урсула Фон дер Лайен: Албания е на прав път

0
Председателят на Европейската комисия започна официално посещението в Тирана
Председателят на Европейската комисия започна официално посещението в Тирана Снимка: Ursula von der Leyen / Twitter / архив

Председателят на Европейската комисия започна официално посещението в Тирана

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен започна официално посещението в Тирана и проведе първата си среща с албанския президент Байрам Бегай, съобщава Albanian Post, предава БГНЕС.

Според председателя на ЕК разширяването е водещ приоритет на Европейския съюз и Албания върви по правилния път на интеграция. „Искаме нашите партньори и съседи да се присъединят към нас и да направят нашия съюз завършен“, написа фон дер Лайен в социалната медия X, известна преди като Twitter. В заключение тя добавя, че въпросът е не дали, а кога ще се присъединят държавите от Западните Балкани.

Президентът Бегай отбеляза, че укрепването на връзките между страните от Западните Балкани и по-нататъшният напредък в изграждането на регионален икономически пазар ще доближат региона до ЕС.

Фон дер Лайн трябва да се срещне с албанския премиер Еди Рама, след което двамата ще дадат пресконференция.

Утре тя ще се присъедини към комисаря по въпросите на съседството и разширяването Оливер Вархеи, за да присъства на срещата на върха на Берлинския процес. Форумът ще събере държавни и правителствени ръководители от Западните Балкани. Срещата ще бъде възможност за обсъждане на новия план за растеж на Западните Балкани, който в момента се изготвя от Комисията и има за цел да донесе някои от ползите от членството в ЕС на хората от Западните Балкани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари