Унгария заплашва да блокира санкциите на ЕС срещу Русия

2
Ако до 15 септември санкциите не бъдат продължени, техният срок на действие ще изтече
Ако до 15 септември санкциите не бъдат продължени, техният срок на действие ще изтече Снимка: Getty Images

Ако до 15 септември санкциите не бъдат продължени, техният срок на действие ще изтече

Унгария заплашва да блокира продължаването на санкциите на Европейския съюз срещу Русия, заявиха дипломати, цитирани от ДПА.

Според източниците унгарското правителство отправя заплахата, за да постигне отмяна на санкциите срещу трима руски олигарси.

Става въпрос за Алишер Усманов, Пьотър Авен и Виктор Рашников.

Тримата са сред близо 1200 души, които са санкционирани от ЕС заради подкрепата им за руското нахлуване в Украйна и чиито активи са блокирани, а също така им е забранено да влизат в ЕС.

Според дипломатите ЕС се е надявал днес да има съгласието на всички 27 страни членки за продължаване на санкциите. За това се изисква единодушие, което означава, че сега са необходимо още преговори.

Дипломатите от ЕС посочиха, че унгарският премиер Виктор Орбан все още поддържа добри отношения с руския президент Владимир Путин и е блокирал предложения за разширяване на санкциите срещу Москва няколко пъти през последните месеци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    1
    Подкрепам Орбан!
    Винаги ще се намери и един мъж на място сред стадото управляващи ни гейове и откровени педераси!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари