Унгария прие нов закон за вдигане на раждаемостта

3
Безлихвени заеми в размер на 10 милиона форинта ще получават семейните двойки, в който жената е под 40 години
Безлихвени заеми в размер на 10 милиона форинта ще получават семейните двойки, в който жената е под 40 години Снимка: ЕПА

Данъчни облекчения и безлихвени заеми ще насърчават семействата в Унгария да имат повече деца.

Това става възможно с приетия единодушно вчера от унгарския парламент нов закон за борба с демографската криза. Облекченията за семействата са част от стратегията на Орбан за решаване на проблема, без да позволява мигранти да влизат в страната. Според мерките, заложени в закона семейните двойки, в които жената е под 40 години, ще могат да получат безлихвен заем от 10 милиона форинта (около 35 000 евро).

Насърчителните мерки са обвързани с условието поне един от съпрузите да работи и двамата нямат досие в полицията или неплатени данъци, се посочва в закона. Изплащането на заема ще бъде отложено с три години при раждането на първото им дете. След появата на второ дете една трета от заема ще бъде опростена, а след третото целият заем може да бъде опростен. Но ако семейната двойка няма дете до пет години след взимането на парите, тя ще трябва да изплати лихвите към заема със задна дата.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари