Умря покровителят на Карамански

1
Вижте разказ в снимки за живота на Йонак!
Вижте разказ в снимки за живота на Йонак!

Една от най-влиятелните европейски мутри – чехът Иван Йонак, е починал вчера във вилата си в пражко предградие, пише сайтът Блеск.

С нашия Кръстник двамата са били изключително добри приятели и дълги години са въртели заедно бизнеса с крадените автомобили. Говори се, че именно Йонак е бил европейският покровител на Карамански, а влиянието му в ъндърграунда на континента е било по-голямо дори от това на митологизирания Сретен Йошич.

В Чехия Йонак е популярен поне колкото Георги Илиев у нас. Той също така бе и соственик на „Discoland” - един от най-посещаваните нощни клубове в Прага през 90-те години, където се развиваше и част от действието на филма с Вин Дизел „Трите хикса“.

Кариерата му на мафиот обаче приключва, след като поръчва убийството на съпругата си. След дълъг съдебен процес, той получава присъда – 18 години затвор. Излиза от затвора през 2014 г.

Последните известни снимки на Йонак са именно оттогава – как прави грандиозно парти в стриптийз клуб в Прага. Въпреки че все още патоанатомите не са се произнесли, се твърди, че следи от насилие по тялото му не са открити и най-вероятно 59-годишният легендарен бандит е починал от инфаркт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари