Райко Кръвта искал да убие боса на ВИС 2 на яхтата му

0
Куршумът, пронизал Жоро Илиев е попаднал много близо до сърцето, разкъсал е основни кръвоносни съдове
Куршумът, пронизал Жоро Илиев е попаднал много близо до сърцето, разкъсал е основни кръвоносни съдове

Нови разпити 12 години след екзекуцията със снайпер в Слънчев бряг.

От месеци по делото за екзекуцията на боса на ВИС 2 Георги Илиев се работи интензивно. На 10 февруари т.г. то е удължено с 5 месеца заради допълнителни разпити на свидетели, потвърдиха от апелативната прокуратура.

Делото е на Бургаската окръжна прокуратура, но от няколко години по него работят в националното следствие. Според наши източници не е изключено скоро раследването да отиде в спецпрокуратурата заради данни за наличие на престъпна група, която стои зад покушението. Георги бе убит показно на 25 август 2005 г. в любимия си “Буда бар” в Слънчев бряг. Оттогава разследването е спирано и възобновявано по различни поводи. Вече 12 г. обаче остава загадка кой е натиснал спусъка на “бутиковата” флоберка, пронизала сърцето на висаджията.

По ирония на съдбата плановете на Георги Илиев на 25 август 2005 г. се променят в последния момент. Той нямал намерение да ходи в Слънчев бряг, където притежава заведения и хотели, но неочакваната победа на футболния му отбор “Локомотив” (Пловдив) срещу ОФК (Белград) го изстрелва там да празнува.

Прочети още във вестник "24 часа".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари