11 години от екзекуцията на Георги Илиев

0
Георги Илиев умира в щастлив миг от живота си
Георги Илиев умира в щастлив миг от живота си

Изминаха 11 години от разстрела на една от знаковите фигури на родния ъндърграунд, Георги Илиев.

Изминалото време обаче се оказа недостатъчно, за да се изясни кой поръча и кой застреля един от лидерите на групировките след 10 ноември 1989 г.

От гледна точка на закона убийството на Илиев е неразкрито и въпреки че разследването е възобновявано няколко пъти през изминалите, резултатът е следствено дело срещу неизвестен извършител.

Георги Илиев умира в щастлив миг от живота си.

Изминали са повече от 10 г. от убийството на брат му Васил, през които той не си е губел времето. Проявил е достатъчно нюх, за да инвестира натрупаните милиони.

Макар че за него се говори като за един от най-влиятелните босове в наркосредите, досега не са събрани доказателства и Илиев остава с чисто досие, като се изключат няколкото му хулигански прояви.

На 25 август 2005 г. той е доволен – успешен летен сезон е към края си, бизнесът край морето се развива перфектно. Това, което преобръща плановете му и го кара да поеме към Слънчев бряг, е изненадващата победа на неговия отбор “Локомотив” (Пловдив) срещу ОФК-Белград. Илиев е на трибуните и оттам са последните му снимки.

По-късно стана ясно, че той нямал намерение да ходи в Слънчев бряг. В последния момент обаче решил, че успехът трябва да се отпразнува.

Охраната му се обажда в “Буда бар” – едно от заведенията в комплекса “Мултиплейс”, и персоналът приготвя любимото му сепаре. В “Буда бар” Илиев е имал своя маса, на която не сядал никой освен той и компанията му.

Всичко това вероятно е известно на организаторите на екзекуцията. Интригата се подсилва от факта, че убийството е извършено във вечер, в която Илиев внезапно посещава заведението.

Източник: kmeta.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари