УМБАЛ "Канев" ни съветва как да се движим по леда, за да не се озовем в Спешното

1

Във връзка с влошените метеорологични условия и заледяванията по улици и тротоари значително се увеличава броят на травматологично пострадалите граждани. 

Най-голям е броят на пострадалите възрастни хора, а при тях процесът на възстановяване след травми и фрактури е много по-тежък и продължителен. 

С оглед на тяхната безопасност и по-голяма сигурност началникът на клиника "Ортопедия и травматология" към УМБАЛ КАНЕВ АД проф. д-р Пенчо Косев съветва по възможност да не излизат от домовете си, освен ако това не е съвсем наложително.

Ето и няколко съвета за по-безопасно ходене по леда:

1. Начинът, по който ходим при нормални условия (на първата картинка), е опасен заради ъгъла, под който пада тежестта на тялото ни. Ходенете по този начин "кара" всеки крак да поеме цялата тежест на тялото под такъв ъгъл, който не е перпендикулярен на повърхността. По този начин се "накланяме" назад и е много по-лесно да паднем на хлъзгавия лед

2. Правилният начин да ходим по заледени участъци (на втората картинка), е да сме леко приведени напред и цялата ни тежест да отива на крака, който стъпва пръв напред. Пингвините използват тази техника, за да се задържат на леда, без да падат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари