Украинците напускат България, осигуряват им допълнителни вагони

6
До момента страната са напуснали 2987 души
До момента страната са напуснали 2987 души Видео: NOVA

"След 31 май повечето бежанци ще бъдат пренасочени към Северозападен, Южен и Централен райони. Може би ще има допълнителни влакови композиции и вагони, за да се направят нещо като коридори за извозване".

Tова заяви на брифинг председателят на Държавната агенция за бежанците Мариана Тошева, предаде NOVA

Според нея продължава тенденцията от последните дни украинските граждани да напускат България. "Същият процес се наблюдава в Полша, Румъния и Молдова. Част от бежанците правят опити да стигнат до части от Украйна, които са спокойни. Други групи продължават към Италия, Испания, Турция и Централна Европа", подчерта тя.

"Екипи от анкетьори на доста ведомства обикалят хотелите на бежанците - във Варна са 27 човека, в Бургас са 34 човека, в Добрич е най-малък. Повечето хора предпочитат да останат в хотела, в който са настанени. 34 жени вече са си намерили работа в Балчик. Хотелите на първа линия във Варна желаят настанените украинци да си заминат от 31 май", посочи шефът на ДАБ. 

По думите й 38 хотела са заявили желание да участват в новата програма за настаняване. До момента страната са напуснали 2987 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    6
    СИРИЕЦА
    ПОМНЯ ЧЕ КОГАТО ДОЙДОХА БЕЖАНЦИТЕ ОТ СИРИЯ,ЕДИН ЧОВЕЧЕЦ БЕЖАНЕЦ ИЗКАЗА КУЛТОВО РАЗСЪЖДЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ В ТВ.ИНТЕРВЮ: - АКО БЯХ В СИРИЯ ДНЕС ЩЯХА ДА МЕ УБИЯТ И УМРА,А В БЪЛГАРИЯ УМИРАМ ВСЕКИ ДЕН ПО ПЕТ ПЪТИ И ОЩЕ СЪМ ЖИВ,КОГА ЩЕ СВЪРШИ ТЕГЛОТО МИ? ........ТОВА СА ДУМИ НА БЕЖАНЕЦ ОТ ВОЙНАТА СЛЕД ПОЛОЖЕНИТЕ ГРИЖИ ОТ СТРАНА НА БЪЛГАРСКОТО ГОСТОПРИЕМСТВО И ПРАВИТЕЛСТВО КЪМ СТРАДАНИЕТО И НЕЩАСТИЕТО ЧУЖДО. :-) :-)) ПРАВЕТЕ СИ СМЕТКА В КАКВО ОБЩЕСТВО ЖИВЕЕТЕ И КАКВО СМЕ СЪЗДАЛИ. НЕ СЕ ЧУДЕТЕ ЧЕ И ТЕЗИ БЯГАТ.
  • 5
    5
    Копейкин
    Успех в бизнеса ти с орките. Само знай, че ако не играеш по техните правила ще те определят за нацист, предател, ще спрат едностранно договора ти и ще дойдат да "освобождават" семейството ти от твоето присъствие. А тогава ще стане весело за жена ти, децата ти, родителите ти. Осоено като демонтират и си вземат пералнята, тоалетната чиния и всичко, което им хареса. УСПЕХ В ПРОВАЛА ТИ
  • 8
    4
    ...
    бон воаяж, оревоар, сбогом, идите нахуй, good bye for good. страхотна новина. да не съм ви видял повече кирливия флаг наоколо. мада раша да превзема и Одеса и да сме на 2 часа.път с кола от Русия. огромни възможности за бизнес ще се отворят с братята. не като с чудната колонозаторска европа. европа
  • 13
    3
    до 2
    Украинците ли са цивилизованите за теб хора, бе мангал? Е, то сравнение с теб и събратята ти и една свиня ще е цивилизована!:) Цяла Европа вдигна ръце от тях, ти им правиш свирки.
  • -9
    2
    До 2
    Какаъв българин си ти бе, кремълски боклук, сеещ омраза и разделение между цивилизованите хора; що не пожелаваш "до виждане" на мангалите в страната - щота са ви основен стожер и гласоподаватели, нали!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари