Украинският премиер заминава за Вашингтон следващата седмица

1
Денис Шмигал ще бъде придружен от високопоставени финансови представители
Денис Шмигал ще бъде придружен от високопоставени финансови представители Снимка: Ройтерс

Украинският премиер Денис Шмигал и високопоставени украински финансови представители ще посетят Вашингтон следващата седмица по време на пролетните срещи на Международния валутен фонд (МВФ) и Световната банка, съобщиха запознати с плановете източници, цитирани от Ройтерс и БТА.

Премиерът Шмигал, финансовият министър Серхий Марченко и управителят на централната банка Кирило Шевченко ще имат двустранни срещи с финансови представители на страните от Групата на седемте (Г-7) и други и ще участват в кръгла маса за Украйна, чийто домакин ще бъде Световната банка в четвъртък, съобщиха източниците.

Събитието в четвъртък ще бъде първата възможност ключови украински официални представители да се срещнат лично с финансови представители от развитите икономики след нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари.

Очаква се темата за отраженията на руската агресия в Украйна да доминират по време на срещите следващата седмица на високопоставени икономически представители от страните членки на МВФ и Световната банка, както и Г-7 и Г-20. Също така се очаква МВФ да понижи прогнозите си за растежа на световната икономика в резултат на войната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари