Украински журналист: Информационната война е толкова силна, че роднините ни в Русия не знаят какво се случва в Украйна

0
Как работят украинските журналисти след обстрела на телевизионната кула в Киев
Как работят украинските журналисти след обстрела на телевизионната кула в Киев Видео: БНТ

Как работят украинските журналисти след обстрела на телевизионната кула в Киев

Говори журналистът от украинската обществена телевизия - Евгений Агарков.

"Ние бяхме готови, защото това е стратегически обект на територията на Украйна. При нас всичко беше готово, в случай на обстрел, да продължим да работим. Всички връзки с телеканалите бяха възстановени", заяви той, предаде БНТ.

Телевизионната кула се намира на територия, където няма никакви други обекти. В близост до нея се намира мемориалният комплекс "Бабин Яр", спортна зала, паркинг за коли. Те не са интересни за Руската федерация обясни Агарков.

"Това е вторият фронт, защото всички знаем как Русия прави информационна война по време на пълномащабната война с Украйна. Информационната война е толкова засилена, че нашите роднини не знаят какво се случва в Украйна. Когато им кажем какво се случва, те отказват да вярват и ни казват, че на нас са ни промили мозъците. Руснаците смятат, че тези кадри от бойните действия са кадри от 2013-2014 г. в Донецк", обясни журналистът

Обществената телевизия в Украйна е единственият източник, който съобщава на хората, че трябва да се приберат в бомбоубежищата, когато има обстрели, подчерта той. Рано е да се говори за хуманитарна катастрофа, но някои области са силно засегнати.

"Донбас, например - гр. Волноваха, който на практика е унищожен от руските войски. Хуманитарна помощ в големите градове за момента не се налага. В Киев има вода, има възможност хората да си пазаруват. Повечето храни се купуват веднага, има големи опашки, но аптеките работят, има вода, мобилни връзки достъп до лекарства", каза Евгений Агарков.

Според социологическо проучване, проведено в Украйна, 90% от мъжете и 70% от жените също са готови да воюват

"Имам много познати, които се записаха в териториалната отбрана, като опазва градовете. Има много желаещи да се запишат, на някои дори им отказват. Тези, които не са успели да влязат в тези отряди, са готови да тръгнат срещу руските танкове- - слагат шипове, заграждения, правят коктейли "Молотов". Така че всеки втори се опитва да се подготви за посрещане на руските танкове", обясни журналистът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Hxejjd
    Ibrodninite vi na zapad i te ne znaqt
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари