Украински сили са обстреляли жилищен район в Нова Каховка

1
Обстрелът е прекъснал електрозахранването в наводнения район
Обстрелът е прекъснал електрозахранването в наводнения район Снимка: РИА Новости / архив

Обстрелът е прекъснал електрозахранването в наводнения район

Украински сили са обстреляли жилищен район в град Нова Каховка, в резултат на което е бил ранен един човек, предаде Ройтерс, като се позова на назначената от Москва администрация на града.

Миналата седмица язовир "Каховка" беше разрушен, което предизвика широкообхватни наводнения и принуди хиляди хора да напуснат домовете си. Това беше една от най-големите промишлени катастрофи в Европа от десетилетия.

Администрацията добави, че обстрел на близкото село Плодово е прекъснал електрозахранването там. Агенция Ройтерс отбелязва, че не е успяла да потвърди информацията от независими източници, предаде БТА.

Украйна и Русия отричат да вземат на прицел цивилни с военните си операции. Двете страни си размениха обвинения, че са обстрелвали наводнените райони след скъсването на язовирната стена на "Каховка".

Администрацията също така съобщи, че през последната седмица от наводнените райони са били евакуирани около 7200 души, включително 421 деца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари