Спасител: Живи бобри идват по течението в морето, очакваме необичайни неща

9
Към момента няма данни за замърсяване по българското Черноморие, увериха от РЗИ - Бургас
Към момента няма данни за замърсяване по българското Черноморие, увериха от РЗИ - Бургас Снимка: Галя Тенева/ БТА

Към момента няма данни за замърсяване по българското Черноморие, увериха от РЗИ - Бургас

Няма данни за замърсяване по българското Черноморие. Предстои вземането на проби от морската вода всеки понеделник, като първата е изпратена за изследване днес. Това каза пред журналисти в Бургас д-р Марияна Кофинова, директор Дирекция "Обществено здраве" към Регионалната здравна инспекция в Бургас, предаде БТА.

Към концесионерите на морски плажове е изпратен апел да сигнализират при необичайни замърсявания. Здравните власти уточняват, че ако замърсяване все пак има, то ще се появи по крайбрежието на Молдова и Румъния. Към този момент няма данни за констатирани такива в северната ни съседка.

До момента за изследване са изпратени над 100 проби, като резултатите показват, че водата отговаря на изискванията за отлично качество, съгласно Наредба 5 за качеството на водите за къпане, посочи д-р Кофинова.

Петър Русев, спасител на плаж "Бургас -север", каза, че след взривяването на украинския язовирНова Каховка“ все по-често по Черноморието ни се откриват мъртви корморани.

“Имаме нареждане от концесионерите, когато открием необичайни обекти в морето, да се обадим на тел. 112 или да сигнализираме здравните власти, защото се очакват необичайни неща след тази трагедия в Украйна. Доста животни има в морето. Миналата седмица имаше случаи на изхвърлени на брега крави, а сега и живи бобри идват по течението след инцидента с язовира“, каза Русев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    Бай Танас мазният
    Очакват се и бобри със закрепени мини на слабините и леко усмихнати.
  • 9
    3
    Стоянов
    Бобри има отдавна по Черноморието в България, интересно как идват
  • 12
    2
    Аве
    Защо всеки понеделник? Проби трябва да се вземат всеки ден. Украински крави и борби е само началото.TNDIR
  • -9
    1
    Либийски скорпион
    Няма се плашите бугари. Дошъл съм от та шаците на неизвестен Ха рабин и известна медицинска сестра. Един боб ър ли уи плаши? , Вазелина нещо свършва рано ама че я затапя с гипсокартон и семето вътре, вътре само.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари