Военен дрон се разби в Хърватия

2
Експлозия стресна Загреб​. Инцидентът е станал снощи в квартал "Ярун" на хърватската столица
Експлозия стресна Загреб​. Инцидентът е станал снощи в квартал "Ярун" на хърватската столица

Експлозия стресна Загреб​. Инцидентът е станал снощи в квартал "Ярун" на хърватската столица

Експлозия край студентско общежитие в загребския квартал "Ярун" стресна жителите на хърватската столица снощи.

От Министерството на вътрешните работи съобщиха, че около 23:00 часа снощи са получени няколко сигнала от граждани за детонация, която последвала, след като от небето паднал неидентифициран летящ обект. Инцидентът е станал край студентското общежитие "Степан Радич", предаде Dir.bg.

Веднага на място са изпратени десетки екипи на полицията, пожарната и Военна полиция. Открит е голям кратер, а при оглед на района са открити два парашута. От хърватското МВР призовават гражданите да не публикуват снимки и видеоклипове на разбилия се летящ апарат.

В социалните медии обаче за кратко се появиха такива. Военни експерти, цитирани от хърватските медии твърдят, че се касае за разузнавателен дрон Ту-141 "Стриж", който поради повреда се е оказал в Хърватия.

"Обектът, който се разби в Загреб, е разузнавателен дрон Ту-141 Стриж. Вероятно поради сериозна повреда той е прелетял над Унгария и се е разбил в Загреб. Наскоро беше обявено, че Украйна е пуснала в експлоатация дронове от съветската епоха и доколкото знам, украинците са единствените в света, които използват дрона Ту-141", обясни пред хърватския "Дневник" Тайлър Рогоуей, експерт по военна авиация и редактор на портала War Zone.

Двата открити парашута са червено-бели. Единият от тях е намерен в източната част на езерото Ярун в квартала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    !!@@
    голям цирк, стар съветски безпилотник преминава през въздушното пространство на 4 държави, три от които членки на нато, в едната разположено американско про!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари