Украйна събра коалиция от 33 държави за специален трибунал за Русия

1
Киев очаква Общото събрание на ООН да разгледа резолюция за трибунала над Руската федерация през април
Киев очаква Общото събрание на ООН да разгледа резолюция за трибунала над Руската федерация през април Снимка: Facebook

Киев очаква Общото събрание на ООН да разгледа резолюция за трибунала над Руската федерация през април

"В периода 21 - 22 март в Страсбург Украйна събира коалиция от 33 държави, които работят по създаването на специален трибунал за престъплението "агресия“, извършено от руските военни в хода на военните действия". Това обяви първият дипломат на Киев Дмитро Кулеба в Twitter, предава РБК-Украйна, цитирана от Агенция Фокус.

"Днес и утре в Страсбург събираме коалиция от 33 държави, които работят за създаването на Специален трибунал за престъплението "агресия“ срещу Украйна“, написа Кулеба в социалната мрежа.

Той отбеляза, че трибуналът е от решаващо значение за осигуряване на отговорност за първото престъпление, довело до всички последващи руски зверства.

По-рано РБК-Украйна съобщи, че специалният трибунал за Русия вече е подкрепен от 32 държави. Австрия се присъедини последна.

Киев очаква Общото събрание на ООН да разгледа резолюция за трибунала над Руската федерация през април.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    13
    до 10
    Със сигурност един от двама ни е малоумен. Само Китай и Индия правят почти половината население на земята, а има още 191 страни. Някакъв коментар?
  • -2
    12
    До 11
    Чезвай бе хохло! Не те питам от коя дупка ти тече спермата нали???
  • 1
    11
    До9
    Ти за последно се появяваш ТУК ! Подготвяй се !
  • 1
    10
    до8
    А бе ти малоумен ли си или ненормален ! От 193 държави зад СССР/Русия де /, са само Венецуела, Еритрея ,Иран ,Северна Корея и Бутан ! От руския консул ли пиеш вода бе ""Краснъй пролетарии '' Ма ти си бил умен като текезесарски кон !
  • 1
    9
    До bonkerz
    Що не си на фронта бе ОТРЕПКО УСРАИНСКА! Щото си миша путка! Само лаеш ай ходи в усрайната на фронта, ама знаеш, че мишия ти живот е макс 5мин на фронтовата линия нали путко недоебана! Нахуй бляд сука бляд!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари