Украйна настоя за изтегляне на руските войски от нейна територия

1
Секретарят на Националния съвет по сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов изразява безпокойство, че Пекин, може да реши да доставя оръжие на Русия
Секретарят на Националния съвет по сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов изразява безпокойство, че Пекин, може да реши да доставя оръжие на Русия Снимка: Facebook

Секретарят на Националния съвет по сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов изразява безпокойство, че Пекин, може да реши да доставя оръжие на Русия

Украйна настоява за изтегляне на руските сили от територията ѝ, заяви високопоставен украински служител малко преди пристигането в Москва на китайския президент Си Цзинпин, чиято страна не споменава това условие в мирния си план, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

"Формула за успешното изпълнение на китайския "Мирен план". Първата и най-важна клауза е капитулацията или изтеглянето на руските окупационни сили от украинска територия", с цел "възстановяване на суверенитета" и "териториалната цялост" на Украйна", заяви в Туитър секретарят на Националния съвет по сигурност и отбрана Олексий Данилов.

Китай се опитва да се представи като възможен посредник в конфликта в Украйна. В края на февруари Пекин публикува документ от 12 точки, в който призовава Москва и Киев да "прекратят военните действия" и да проведат мирни преговори.

Но, противно на исканията на Украйна и Запада, в него не се споменава изтегляне на руските войски от украинска територия, като вместо това се предлага прекратяване на "едностранните" санкции срещу Русия.

Поради това Киев наблюдава днешното посещение на Си Цзинпин с известно безпокойство. Украинските власти се безпокоят също, че Пекин, който е стратегически съюзник на Москва, в крайна сметка може да реши да доставя оръжие на Русия, като по този начин повлияе на изхода от войната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    24
    Аладин
    Симо, ти да не би да си от тайните служби, че ги знаеш тея неща, че и разгласяваш класифицирана информация? Паляк! Скрий се в дупката!
  • -1
    23
    Симо
    Всички червени тролчета са известни и документирани ! Чакайте почукване и ........''обслужване за негри '' !
  • 4
    22
    Spermaman
    На танкиста звездите почнаха да му говорят. За останалите припомням: 6 ядрени реактора, хиляди километри жп инфранструктура, ток, вода и телефон до всяко село и паланка. Развито селско стопанство, десетки ТЕЦ-ове и ВЕЦ-ове. Военни заводи ни построиха, лицензи ни дадоха за автомати, РПГ-та, снаряди, патрони и мини, с които ние сега продаваме за укропитеците за да стрелят по руснаците. 8 балистични СС-23 ракети, стотици танкове, десетки МиГ-ове. Всичко това за 45 години е от СССР. За последните 30 години "демокрейшън" какво се построи? Вървете на магазина и вижте от къде са картофите, ябълките и чесъна. Мноо си прос, ванка!
  • 4
    21
    айдееее
    тоя с танка пак полюции е получил
  • -2
    20
    Ванка с танка
    На мен си ми харесва Европа алкаш,долари имам.Чакате запада и Америка да загинат да еба и боклуците ви.Рублата била следващата световна валута смешници,от 50 на 77 за една година.Малоумници бият се със същите БМП които бяха в Русе и си ги спомням 80те излизаха в колона за танкодрума.Боклуци що не карате Лади и Москвич а,нали сте с руския мир.неудачници руски
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари