Китай предупреди за "ескалиращи" заплахи

0
Китай ще увеличи военните разходи с повече от 7% тази година, беше обявено по време на Народния конгрес, който се провежда в Пекин
Китай ще увеличи военните разходи с повече от 7% тази година, беше обявено по време на Народния конгрес, който се провежда в Пекин

Китай ще увеличи военните разходи с повече от 7% тази година, беше обявено по време на Народния конгрес, който се провежда в Пекин

Китай ще увеличи военните разходи с повече от 7% тази година, като същевременно предупреждава за "ескалиращи" заплахи. Това беше обявено по време на Народния конгрес, който се провежда в Пекин, и който трябва да потвърди третия мандат на президента Си Цзинпин, предаде NOVA.

Тазгодишните сесии на Народния конгрес са особено важни, тъй като се очаква делегатите да променят няколко ключови комунистически партийни и държавни институции.

Увеличаването на военните разходи идва на фона на влошаващите се отношения със Съединените щати заради войната в Украйна и сагата със сваления шпионския балон. Проблем представлява и растящата демонстрация на военна сила във въздуха и водите около Тайван, който Пекин смята за отцепила се провинция, която в крайна ще се върне под контрола му.

Германският канцлер Олаф Шолц каза, че ще има последици, ако Китай изпрати оръжия на Русия за нейната война в Украйна. Той обаче изрази оптимизъм, че Пекин няма да направи това. „Всички сме съгласни, че не трябва да има доставки на оръжие. И китайското правителство също обяви, че няма да доставя. Ние настояваме за това и следим ситуацията”, обяви Шолц. "Ежедневните наблюдения ще продължат", подчерта и Урсула Фон дер Лайен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    3
    Брейййй?
    Значи за усраинските фашистки свине САЩ и €врогейските държави могат да изпращат оръжие, а за братска Русия „ще има последствия“, ако Китай им прати?!! Да не ви ли еба путките майни, долни алчни курви, а?!!
  • -11
    2
    ПЕДАЛ отговори
    ,при ситуация ,когато имаме агресор и защищаващ се , на кого трябва да се помага ! Или , защото си с лява резба, трябва да се изхождаш тук. Ти от ВЪЗРАЖДАНЕ ли си или от БеСиПе ?
  • 7
    1
    Гошо куче лошо
    Китай не може да изпраща оръжие, само нео либералния евроантлантически блок може... Двоен аршин във всяка крачка.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари