Удавеното в Янтра момче било жертва на педофила Пол Ренаф

0
Преди 3 години британеца Пол Ренаф беше осъден за блудство с две братчета
Преди 3 години британеца Пол Ренаф беше осъден за блудство с две братчета

Изчезналият във водите на Янтра Мартин от дома за деца във Велико Търново е една жертвите на британския педофил Пол Ренаф.

Той бе осъден преди 3 г. за блудства с две братчета. Родителите им ги пращали при чужденеца срещу щедра отплата. Тогава Мартин, по-големият му брат Дамян и сестра им Мария бяха принудително настанени в институцията. Сега 15-годишният Мартин се оказа едно от удавените две момчета. До късния следобед в неделя тялото му не бе открито, пише 24 часа.

Водолазите извадиха вчера трупа на 14-годишния Митко. Бил оплетен в клони и тиня на метри от мястото, където децата се къпали. Митко, Мартин и 17-годишният Симеон излезли от дома в събота в 13,30 часа и отишли да се разхладят в реката. Дълбокият вир погълнал двамата по-малки. Симеон се обадил на тел. 112.

"Децата от дома са на свободен режим, не можем да сложим по един възпитател на всеки", обясни шефката на социалните в града Росица Димитрова. По думите ѝ те казали, че отиват на двора. Не е ясно защо са оставени да напуснат дома.

Според брата на Мартин - Дамян, в дома знаели, че отиват на вира. Той вини за случилото се възпитателите, които не ги пуснали в петък да се приберат при баща си в с. Водолей.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари