Ударни ремонти преди началото на новата учебна година в Русе

2
От общината са акцентирали на обновяването на базата на детските градини, които се намират извън централната градска част
От общината са акцентирали на обновяването на базата на детските градини, които се намират извън централната градска част Видео: Русе Медиа

Общината се подготвя за новата учебна година с ремонти на детски градини и училища, съобщи зам.-кметът по хуманитарните дейности Енчо Енчев.

Желанието на учебните заведения в Русе е обучението да е присъствено, а не дистанционно, но това предстои да бъде решено на национално ниво в края на тази седмица. Ако ремонтите не приключат до 15 септември, това няма да е проблем, тъй като няма да пречи на учебния процес, информира Русе Медиа.

От общината са акцентирали на обновяването на базата на детските градини, които се намират извън централната градска част, тъй като те също имат нужда от ремонти, обясни Енчо Енчев. В ДГ „Детелина“ се подменя отоплителната инсталация, в ДГ „Снежанка“, ДГ „Русалка“ и ДГ „Незабравка“ се прави ремонт на санитарните помещения. В двете сгради на ДГ „Звездица“ има обновяване на санитарните възли и подмяна на дограма, ремонтира се и детската градина в кв.“Средна кула“.

В училищата също текат различни дейности – в ОУ „Отец Паисий“ се прави вътрешният интериор, ремонт на покриви има в училището в с.Семерджиево и в ОУ „Ангел Кънчев“, където се прави също оградата и осветлението. В ОУ „Никола Обретенов“ се изгражда спортна площадка, а в „Олимпи Панов“ – система за видеонаблюдение. Шест училища преобразяват материалната си база по проекта СТЕМ, за който получиха финансиране от Министерството на образованието, и изграждат центрове за обучение с природни науки, математика и компютри

Наред с дейностите в образованието, местната администрация работи в социалната сфера. Общината е спечелила финансиране по програмата „Топъл обяд в условията на извънредна ситуация, по която по време на извънредното положение се обгрижваха 250 души. Сега още 250 души ще получават безплатна храна от 1 октомври.

Фонд „Социална закрила“ пък отпуска над 5000 лв. за ученици, които живеят в петте Центъра за настаняване от семеен тип на общината. Децата ще получат безвъзмездно таблети и компютри, които да ползват за обучението си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари