Удължават срока за кандидатстване за саниране

2
До края на месец март ще се приемат документи по втория етап на процедурата
До края на месец март ще се приемат документи по втория етап на процедурата

До края на месец март ще се приемат документи по втория етап на процедурата

Община Русе уведомява гражданите, че срокът за кандидатстване по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищен сграден фонд – Етап II“ по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) е удължен до 28 март.

По този начин се дава възможност сдружения на собственици, които по различни причини, включително административни, не са успели да кандидатстват за финансиране до момента, да го направят. Документите по процедурата за кандидатстване остават същите, както досега, като към тях трябва да се приложи допълнително решение на общото събрание на етажната собственост, че съсобствениците са съгласни да осигурят 20% съфинансиране за изпълнение на мерките за енергийна ефективност. Настоящата Програма предоставя безвъзмездна финансова помощ (БФП) в размер до 80% от допустимите разходи.

Сдруженията на собствениците, които желаят да се включат в Етап II, могат да кандидатстват пред Община Русе до 18 март.

Повече информация за кандидатстване по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищен сграден фонд – Етап II“ може да бъде намерена на сайта на МРРБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    хм
    Даже не е необходимо такова решение на общото събрание на съсобствениците, защото за участие в самата програма за Етап II“ по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), това си е задължително условие.
  • 1
    1
    Етажна собственост
    "... допълнително решение на общото събрание на етажната собственост, че съсобствениците са съгласни да осигурят 20% съфинансиране за изпълнение на мерките за енергийна ефективност." - една незначителна подробност, когато става дума за пари ... някакви си 20% да се съберат от живущите :)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари