Учител: Исканията на протестиращите родители са нелогични, неморални и ненаучни

1
България има едни от най-либералните мерки в училищата в Европа и света
България има едни от най-либералните мерки в училищата в Европа и света Видео: Bulgaria ON AIR

"Исканията на протестиращите родители са нелогични, неморални и ненаучни. България има едни от най-либералните мерки в училищата в Европа и света. Странни са тези протести. В България много вярваме на конспиративни теории и недоказани източници."

По този начин учителят и експерт в образователната сфера - Петър Велков, коментира в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR протестите на родителите, които се обявиха срещу носенето на маски в училищата.

"Маските оказват сериозно влияние за спиране на разпространението на вируса. Няма достоверни източници, че маските са вредни и че не може човек да диша през тях. Кислородната сатурация си остава същата. Няма доказани заболявания вследствие на маските. Трябва да се говори с тези родители и да им се обяснят тези неща. За съжаление, те вярват на конспирации", каза още преподавателят.

Според него маските не пречат на усмивките на децата, тъй като по думите му те ги носят през много малка част от времето. Децата дори се грижели за маските си доста по-добре от възрастните.

"Децата разбират много по-добре вируса и отговорността на човека. Свикват много бързо с организацията. Важна е ролята на учителя, комуникацията, важно е да няма стрес, да има открити разговори. Доста добре се получават нещата. В процеса на работа нещата се изпипват", категоричен бе Велков пред Bulgaria ON AIR.

За финал той посочи, че протестите срещу маските и мерките изиграват лоша шега на хората, които протестират срещу тях. И прогнозира, че ще има заболели деца и учители.

"27% от българските учители са в най-застрашената група. Ако нямаме учители, то няма да имаме никакво образование. Затова е много важно да спазваме тези мерки", подчерта Петър Велков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари