Училище „Никола Обретенов” скоро ще има физкултурен салон

0
Очаква се той да струва близо 1 милион и 300 хиляди лева
Очаква се той да струва близо 1 милион и 300 хиляди лева Видео: БНТ

Русенското училище „Никола Обретенов” ще има скоро физкултурен салон.

По думите на директора му, то е изградено в последните години на социализма, а парите за закритото спортно съоръжение изчезнали мистериозно в първите месеци на демокрацията.

В момента в училището, където учат 300 деца, са обособени три класни стаи, в които се провеждат часовете по физическо възпитание. Едната е специализирана за народни танци и игри, другата - за тенис на маса, а третата - за останалите занимания.

Емил Тюлеков - директор на Основно училище „Никола Обретенов” - Русе: „До сега тези 3 стаи, които бяха отделени като физкултурни стаи, не можеха да ни удовлетворят - като изпълнение на учебния план най-вече по физическо възпитание и спорт, а сега вече ще можем да го направим във физкултурния салон.”

Проектът предвижда салонът за спортни занятия да бъде изграден от сглобяема метална конструкция. Той ще бъде свързан с основния корпус на учебното заведение.

Емил Тюлеков - директор на Основно училище „Никола Обретенов” - Русе: „Ще бъде от западната страна на училището. Ще има „топла връзка”. 55 на 35 метра ще бъде.”

В момента вече е обявена обществена поръчка за избор на изпълнител на проекта за физкултурен салон. Очаква се той да струва близо 1 милион и 300 хиляди лева. Надеждите на родители и учители са от следващата учебна година децата да могат да играят в часовете по физическо възпитание в него.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари