Учениците са си признали всичко на полицаите

1
Младежите може да лежат 10 години в затвора
Младежите може да лежат 10 години в затвора Снимка: TVN

В резултат на работата по горещи следи русенските полицаи са установили и задържали двама младежи на 17-годишна възраст.

Това съобщиха директорът на ОДМВРРусе старши комисар Теодор Атанасов, окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев и наблюдаващият делото прокурор Радослав Градев, по време на брифинг в областната дирекция днес.

Георги Георгиев уточни, че се повдигат обвинения срещу двамата 17-годишни за грабеж на портмоне, с намиращите се в него документи, парична сума в размер на 60 лева и лек автомобил “Шкода“, на обща стойност около 5100 лева от пострадалия 60-годишен, като грабежът е придружен с убийство.

Както бе съобщено на 14 март 2017 година в 04:35 часа на тел. 112 е постъпил сигнал за мъж в безпомощно състояние, намиращ се на ул. Христо Ботев в с. Николово. Изпратеният на място екип на Спешна помощ е констатирал смъртта на мъжа.

Установено е, че тялото е на 60-годишен мъж от Русе, а на около 40-50 метра от него е открит таксиметров автомобил „Шкода“. По трупа са открити следи от насилие. На местопроизшествието бе извършен оглед от дежурна оперативна група на ОДМВРРусе и предприети множество процесуално-следствени действия и оперативно-издирвателни мероприятия, с оглед изясняване на случая.

В рамките на по-малко от 48 часа служителите на реда са установили двете заподозрени лица в хода разследването, изтъкна директорът на ОДМВРРусе Атанасов.

Двамата извършители са непълнолетни – на 17 години и са ученици в гр. Русе. Те са направили признание и са съдействали на полицейските служители за разкриване на престъплението.

Те ще бъдат задържани от Окръжна прокуратураРусе за срок до 72 часа и ще им бъде поискано от съда вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

За престъплението, в което са обвинени се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 3 до 10 години, тъй като извършителите са непълнолетни, допълниха още от държавното обвинение.

Действията по разследването от ОДМВРРусе продължават, под ръководството на Окръжна прокуратураРусе. Извършват се разпити на свидетели и са назначени експертизи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари