Ученици "шофираха" под въздействието на алкохол и наркотици с помощта на алкоочила

1

Пътнотранспортните нарушения и престъпления бяха разяснени на дванадесетокласници от АЕГ „Гео Милев“ в Русе

В аулата на АЕГ „Гео Милев“ Русе гостува съдия Велизар Бойчев от Районен съд - Русе, който запозна ХІІ А и ХІІ Б клас с пътнотранспортните нарушения и престъпления.

Това беше поредната тема от Образователната програма „Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Тя бе проведена съвместно със старши експерт Таня Тончева от РЗИ Русе. Лекцията бе заснета от телевизионен екип на БНТ, който подготвя специално предаване, посветено на Програмата, съобщиха от Районен съд - Русе.

Съдия Бойчев обясни кога едно деяние е нарушение и кога – престъпление. Той даде и конкретни примери за престъпления по транспорта, описани в Глава ХІ на Наказателния кодекс на Р България. Специално внимание беше обърнато на управлението на МПС под влиянието на алкохол и наркотични вещества. За да изпитат учениците сами какво означава това, г-жа Тончева им предостави алкоочила. По този начин младежите имаха възможност да разберат как употребата на спиртни напитки и наркотици влияят върху възприятията и реакциите им.

На финала на срещата всеки дванадесетокласник получи специално предоставените от Висшия съдебен съвет Конституция на Р България и удостоверение за участието си в Образователната програма, а от представителя на РЗИ - информационни брошури за вредата от алкохола и наркотиците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари