Ученици се включват в екоинициативата “Бъди активен – спаси живот”

0
По време на двудневната акция ще бъдат засадени дръвчета в училищни дворове
По време на двудневната акция ще бъдат засадени дръвчета в училищни дворове Снимка: СНЦ „Дунавско сияние“ / архив

По време на двудневната акция ще бъдат засадени дръвчета в училищни дворове

В четвъртък, 20.04, в двора на ПГ по дървообработване и вътрешна архитектура „Йосиф Вондрак“, от 11:30 ч. ще стартира двудневна доброволческата екоинициатива “Бъди активен – спаси живот”, организирана за шести пореден път от СНЦ „Дунавско сияние“. Инициативата е посветена на Международния Ден на Земята – 22 април. Мотото на световна екоактивност за 2023 г. е: „Инвестирайте в нашата планета“.

И тази година в активните климатични действия – засаждане на дръвчета на подходящо място в училищните дворове ще се включат и учениците от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ и от ПГ по механотехника „Юри Гагарин“. За първи път в зелената кауза ще участват новите партньори от Защитено жилище към Центъра за психично здраве, съобщиха от СНЦ „Дунавско сияние“.

Доброволческата ни екоинициатива “Бъди активен – спаси живот” е подкрепена от ОП „Паркстрой“ – Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Отегчен
    От десетилетие поне, в семейството като имаме костилкови плодове им събираме костилките. Тук-там сушим, изгнилите се хвърлят, но идеята е, че като пътуваме нанякъде си, при първото празно място ги изхвърляме. Хващат се 1%, но работи. Сигурно орехова и прасковена гора сме създали. Не изиква усилия - просто хвърляш костилките.
  • 3
    1
    Това е чудесно
    Опитайте се обаче да накарате учениците от "дървообработване" да посещават и учебните часове. След 10-ти клас изобщо забравят къде е входната врата на "дървото". Отсъствията им - ясно- извинявате ги. Но оценки как поставяте на ученици, които не влизат в клас с месеци?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари