Ученици от СУ „Йордан Йовков“ засадиха бели борчета в двора пред училището

1

Децата разбраха, че засадените от тях дръвчета, макар и толкова малки, са на цели 5 години

С грижа към природата посрещнаха настъпващите коледни и новогодишни празници третокласниците от СУ „Йордан Йовков“ – Русе.

С помощта и под ръководството на своите учители те засадиха в двора пред училището бели борчета. Дръвчетата са подарък от Гората.бг, а инициативата е в подкрепа на национална кампания с мото „Тази Коледа засади дърво“.

Инициатор за включване на училището ни в кампанията е преподавателят по учебните предмети „Човекът и природата“ и „Технологии и предприемачество“ Светослава Момчева, благодарение на която учениците научиха за това колко бавно растат иглолистните дървета, както и че не бива да бъдат изсичани безразборно. Децата разбраха, че засадените от тях дръвчета, макар и толкова малки, са на цели 5 години, а също така и колко е важно да запазим живи елхичките на България.

Промяната на отношението към чистата природа започва от всеки от нас. Да бъдат добри стопани на нашата планета е част от цялостния образователен и възпитателен процес в СУ „Йордан Йовков“. Екипът на училището и неговите възпитани с радост подкрепят инициативи за зелено и чисто бъдеще на своето училище, на нашия град и на България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари