Ученици от ПГДВА "Йосиф Вондрак" майсториха мебели в деня на професията

0

В един ден гимназията се превърна в действащо предприятие за дизайн и изработване на проекти за мебели

Ученици и ученици от всички специалности в ПГДВА „Йосиф Вондрак“ превърнаха гимназията в действащо предприятие за дизайн и изработване на проекти за мебели, съобщиха от учебното заведение. В работилниците по тапицерство, дърворезба, полиграфия и арт студио, под ръководството на учители-специалисти се изработиха проекти за кухня, детска стая, хол. В ателиетата по рисуване бяха реализирани мечтите на ученици, специалност „Интериорен дизайн“, 8а на тема „Моята детска стая“, 9а клас - „Дизайн на дневна с камина“.

Младите специалисти от 10а клас изработиха проект на единични мебели като използваха материали по избор и работиха с глина, а 11а клас от хартия изработиха макет по проект на единични мебели. Гимназистите от 8б и 9б класове, специалност „Мебелно производставо“, дуална система на обучение разпознаваха дървообработващи ръчни инструменти, дървообработващи електрически инструменти и изработиха сувенирни изделия от масивна дървесина - подложка за сервиране. В учебната работилница младите мебелистите от 10б и 11б класове, „Мебелно производство“, присъстваха на демонстрация и бяха запознати с професионални дървообработващи машини, режещи инструменти и сглобки, извършена от представител на фирма „Фестоол“ на дървообработващи машини.

Учениците от 8 в клас, специалност Художествена дърворезба“ се запознаха с видовете дървесина, подходяща за дърворезба и изработиха малки фигурки с елементи на дърворезба, а в работилницата по тапицерство се проведе отборно състезание в класа за изработване на лека тапицерия на стол. Младите специалисти от 10в и 11в класове, „Полиграфия“, чертаха разгъвка с графична програма на дизайнерска опаковка и изрязване на плотер.

В края на събитието всички участници получиха лакомства, а най-добрите в професията получиха оригинална грамота. Във фоайето на гимназията учениците подредиха изложба с изделията на своите съученици, а на благотворителен базар могат да бъдат закупени част от творбите на гимназистите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари