Ученици от Английската гимназия гостуваха в Областна администрация - Русе

0

Днес, 17.05.2016 г., в Областна администрация - Русе се проведе необичаен Ден на отворените врати с ученици от АГ „Гео Милев” гр. Русе.

Гостите бяха приети от г-н Стефко Бурджиев – Областен управител на Област Русе в кабинета му. Там той ги приветства, запозна се с тях, пожела им смелост във всяко едно начинание, амбициозност и последователност за постигане на собствените и на общите цели и се снима с тях в знак на отвореност към партньорство и зачитане мнението на младите хора в област Русе.

Учениците имаха възможност да дискутират впечатленията си в Зала 1, където се решават най-важните за развитието на област Русе въпроси – приемане и оценка напредъка при изпълнение на различни стратегически документи, подкрепата на бизнеса и гражданското общество, инициативите на общините и териториалните звена  и др.

В цялостната организация на събитието се включи бившият възпитаник на Английската гимназия „Гео Милев”, студент в РУ „Ангел Кънчев”, специалност „Международни икономически отношения” и настоящ стажант в администрация Георги Георгиев. Той презентира разработеното от него есе на тема: „Бежанската криза през погледана икономиста”, в което застъпва тезата, че всяка ситуация – в настоящия случай бежанската криза, трябва да бъде декомпозирана на отделни части, за да се постигне максимално добра видимост, която е предпоставка за нерадикализирани оценки от експерти в различни области.

Икономическият аспект на бежанската криза, според него, включва възможна проява на статични и динамични ефекти в национален аспект, промени на трудовия пазар, които е възможно да настъпят, а също така и други проблеми в положителен и отрицателен план, които може да причини бежанската криза на съответните държави.

Представянето завърши с възможностите за решаване на подобен конфликт.

По време на оживения дебат се уточниха вижданията на участниците относно допустимите икономически мерки за намаляване на евентуалното отрицателно въздействие на бежанската вълна.

Учениците споделиха, че очакванията от посещението в Областна администрация са удовлетворени. Доброто посрещане от самия Областен управител ги е направило съпричастни към проблемите, които той разрешава ежедневно и към трудностите, които среща в работата си. Представите им за администрацията са променени и допълнени и разбирането им за значението и функциите е обогатена в полза на администрацията. Те проявиха интерес как биха се включили в стажантските програми за работата в Областна администрация Русе и получиха уверение, че ще им бъде предоставена такава възможност, при декларирано намерение от тяхна страна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари