Ученици обраха магазин в Русе

1
Младите престъпници явно прегладнели и се опитали да си набавят пари, нападайки и продавачката в магазина
Младите престъпници явно прегладнели и се опитали да си набавят пари, нападайки и продавачката в магазина

Петима ученици от интернат нападнаха и ограбиха магазин за хранителни стоки в Русе, съобщиха от ОД на МВР.

Двама от тях на 15 години, един на 16 г., а другите двама - на 17. Младежите избягали от Възпитателно училище в град Завет. Достигайки до Русе, младите престъпници явно прегладнели и се опитали да се набавят пари, нападайки и продавачката в магазина, пише 24 часа.

На 19 февруари вечерта на тел 112 бил подаден сигнал за извършен грабеж в комплекс "Чародейка", на ул. „Тодор Икономов” в Русе. Според съобщението, неизвестни лица влезли и отнели от продавачката сума пари в магазин за хранителни стоки. Полицията реагирала незабавно и били предприети действия по документиране и изясняване на сигнала.

Служителите на реда установили, че около 19:30 ч. на същата дата, в магазина влезли трима клиенти. Продавачката забелязала, че пред търговския обект в този момент стоят още двама младежи. Изведнъж, единият от тримата посетители хванал здраво продавачката. Докато нападателят държал жената, другите двама взели от касата намиращите се там сума пари. Липсващата сума била отчетена като 72 лева. Сигналът бил документиран в досъдебно производство, започнато е разследване за престъпление по чл.198, ал.1 от НК. В хода на проведените полицейски действия по разследването, полицаите открили петимата апаши.

Оказало се е, че това са младежи, които към момента на извършване на деянието са избягали от ВУ в гр. Завет – двама от тях на 15 г., един на 16 г., другите двама на 17 г. Те са били установени и предадени на възпитател от въпросното училище. Работата по случая продължава, уточнниха от МВР-Русе.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари