Ученици направиха филм за Веселин Ханчев

1
Снимките са правени на поляните край Самарското знаме и в Къщата на Архитекта в Стара Загора
Снимките са правени на поляните край Самарското знаме и в Къщата на Архитекта в Стара Загора Снимка: БНР

Учениците от Девето основно училище в Стара Загора създадоха филм посветен на патрона си Веселин Ханчев. 

Продукцията с името „Жив съм!“ е дело на шестокласниците от театрална работилница „Мелпомена“, под ръководството на Петя Стефанова. В интервю за Радио Стара Загора Стефанова разказа, че във филма децата са включили рецитали от 9 стихотворения, а целта е с тях да отключат любопитството на децата към Веселин Ханчев. Учениците, участвали в проекта споделиха, че са снимали на поляните край Самарското знаме и в Къщата на Архитекта в Стара Загора, като сами са давали идеи за осъществяването на снимките.

Стихотворенията са навързани така, като части от живота му. Беше много интересно, репетициите, реализацията на филма. Бяхме притеснени, но всеки даваше идеи и така се допълваше филма“, споделят учениците, участници в клипа. Те са разпространили клипчето по всички възможни социални мрежи и канали.

В Девето основно училище цялата седмица от 11 до 17 април ще бъде посветена на патрона на училището Веселин ХанчевУчениците подготвят групов рецитал на стихове, състезание по краснопис за най- малките, презентации с малко известни до момента факти за живота и творчеството на поета, илюстрации по негови стихотворения, както и специални собственоръчно изготвени книжки, посветени на Ханчев.

Цветна, вълнуваща и емоционална ще бъде тази седмица. Събитията са прецизно подбрани да провокират творческо мислене и креативност в нашите ученици“, разказа Милка Славова, учител в Девето основно училище.

Учениците от прогимназиален етап ще подготвят презентации за живота и творчеството на Веселин Ханчев, едно интересно предизвикателство е илюстрация по стихове на поета. Това е един от най-обичаните български поети, роден в Стара Загора и патрон на нашето училище. При най-малките ученици от 1 и 2 клас ще се проведе състезание по краснопис, ще есе включат и в изработването на книжка посветена на Веселин Ханчев. Ще бъде подредена и тематична изложба“, каза още Славова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари