Учени алармират за нов вариант на Омикрон

0
Информацията за него е все още недостатъчно, но бързото му разпространение предполага, че той може да бъде дори по-заразен от оригиналния вариант на Омикрон
Информацията за него е все още недостатъчно, но бързото му разпространение предполага, че той може да бъде дори по-заразен от оригиналния вариант на Омикрон Видео: NOVA

Той вече се разпространява в десетки страни по света

За нов подтип на варианта Омикрон алармират учените, съобщи NOVA. Той вече носи името ВА.2 и се разпространява в десетки страни по света, сред които Дания, Обединеното кралство, Индия и Швеция. За първите 10 дни на януари той е бил открит у над 400 заразени във Великобритания. Най-голямо е разпространението на новия вариант в Дания, където досега са открити 79% от случаите. Информацията за него е все още недостатъчно, но бързото му разпространение предполага, че той може да бъде дори по-заразен от оригиналния вариант на Омикрон.

„Изглежда, че не е съществено различен по отношение на предаването, но ако погледнете тежестта на случаите и данните, които идват от Дания, не изглежда случаите, които са с новия подвариант на Омикрон да преминават по-тежко”, заяви д-р Антъни Фаучи, съветник на президента на САЩ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари