Убийците на българския студент в Лондон получиха доживотни присъди

1
21-годишният Габриел Стоянов бе нападнат с нож в британската столица
21-годишният Габриел Стоянов бе нападнат с нож в британската столица

21-годишният Габриел Стоянов бе нападнат с нож в британската столица

Централният наказателен съд в Лондон е издал доживотни присъди на убийците на българския студент Габриел Стоянов, съобщи неговата майка Марияна Петрова. 21-годишният сънародник почина миналия ноември, след като бе нападнат с нож на лондонската улица „Бромли роуд", докато се прибира към къщи късно вечерта, припомни 24 часа.

18-годишния Алфи Кибъл и 17-годишното момче, намушкало Стоянов, са получили доживотни присъди, които могат да обжалват след най-малко 14 г. и девет месеца затвор. Името на 17-годишното момче не може да бъде съобщено, тъй като е непълнолетен, както и на третия участвал в нападението, който бе осъден на 6 години и 8 месеца затвор.

Стоянов се засича в автобус с нападателите си, които в този момент са на 14,16 и 17 години. Между тях възниква разправия, след което българинът слиза, а тримата продължават да се возят още две спирки. Стоянов и приятелят му, с кого е бил, влизат в заведение за бързо хранене, а нападателите отиват в дома на единия от тях и вземат бутилка, верига за мотор и нож. Въоръжени с тези предмети, те причакват българина на излизане от заведението и го атакуват.

Представени по време на процеса записи от улични камери показват, че студентът леко се стъписва, когато ги вижда, но продължава да върви към дома си. Първоначално е атакуван с бутилка от най-малкия, след това с верига – от най-големия и накрая третото момче му нанася фатален удар с нож в гърдите. Тримата избягват, а Стоянов умира на следващия ден в болница.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари