Убийството на Денис остана ненаказано

0
Близките му готвят протести пред посолството на Великобритания
Близките му готвят протести пред посолството на Великобритания

Убийството на 19-годишния Денис Петков от Батановци остава засега ненаказано.

Година след нелепата смърт на младежа неговите близки и приятели още търсят отговор на въпроса „защо” и чакат правосъдието да им даде някаква справедливост за отнетия живот, пише viaranews.com.

Убийството на младата надежда на Футболен клуб "Миньор 1919" миналата година беше централна тема в България. Десетки изказаха съпричастността си, приятели и близки се обединиха в мъката. Припомняме, че на 11 март 2017 година 19-годишният Денис Петков бе наръган по време на свада с участие на български роми на Острова. За убиец на младото момче се сочеше 37-годишният Михаил Добрев, който живее в неговия блок, но обвиненията срещу него паднаха заради липса на доказателства.

Буквално часове след трагедията Добрев и племенникът му бяха арестувани. Добрев бе обвинен за убийство, но не призна вината си. В по-късен етап разследването не успя да установи връзка между ножа и обвиняемия. Цитираният от английски медии следовател Смит твърди: „Разследването не успя да установи кой от двамата в стаята е наръгал г-н Петков. Има сериозни основания за самоотбрана“. Така се сложи край на делото в Англия.

Близките чакат документите по делото да бъдат изпратени, за да може да се даде ход на такова в България. В същото време започна и организацията на граждански протест, който ще бъде пред посолството на Великобритания след Великден.

Източник: viaranews.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари